نورپردازی نمای ساختمان

شیوه مناسب نورپردازی ساختمان
نورپردازی مدرن و هوشمند ساختمان
ورود تکنولوژی به صنعت نورپردازی نمای ساختمان ها تحول بزرگی در زمینه نورپردازی به وجود آورده است.استفاده از نورپردازی مدرن وهوشمند به خلاقانه تر شدن و همچنین به ارتقا کیفیت نمای ساختمان ها در شب کمک به سزایی می کند. در تکنولوژی نورپردازی مدرن مصرف برق بسیار پایین تر و طول عمر بالاتری نسبت به نورپردازی سنتی و قدیمی دارد. با استفاده از نورپردازی مدرن و هوشمند و با بهره گیری بهینه از جدیدترین فناوری نورپردازی برای یک ساختمان می توان آن را به یک جاذبه توریستی در شب تبدیل کرد.
قابلیت های نورپردازی هوشمند ساختمان
ازقابلیت های نورپردازی هوشمند و مدرن می توان به قابلیت برنامه ریزی آن اشاره کرد. که در هر لحظه نمای جدیدی را به بیننده نمایش می دهد.با نورپردازی مدرن و استفاده از نورهای رنگی در نمای ساختمان که معرف شکوه و زیبایی ساختمان در شب می شود توجه ناظران زیادی را به خود جلب میکند. استفاده درست از عناصر نورپردازی مدرن وهوشمند میتواند به عنوان عناصر معماری در روشنایی روز نیز کارایی داشته باشند. با بهره گیری از سیستم نورپردازی مدرن و هوشمند میتوان ساختمان ها را وسیع تر از وضعیت کنونی خود به نمایش گذاشت.
نکاتی در مورد نورپردازی مدرن ساختمان
سومین وظیفه ی مهم نورپردازی ساختمان این است که بینندگان را به هیجان در آوریم و حس آن ها را برانگیزیم . هیجان انگیزی قسمتی از طراحی است و نورپردازی ساختان در آن نقش اساسی می تواند داشته باشد.
برخی از روش های برانگیختن بینندگان به شرح زیر می باشد:
• نورپردازی نمای ساختمان باید هدفمند باشد و با متریال مورد استفاده در نمای ساختمان و همچنین نوع کاربری آن سازگاری و همخوانی داشته باشد.
•نورپردازی نمای ساختمان در شب زبان ناطق ساختمان های مختلف می شود و حتی بهتر از نور روز می تواند کاربری ساختمان را تبیین نماید.
• نورپردازی نمای ساختمان گاهی باید حس دعوت کنندگی به ساختمان را تشدید کند ولی در بعضی موارد نورپردازی نمای ساختمان باید ایجاد آرامش برای بیننده و مخاطب نماید.
• نورپردازی مدرن نمای ساختمان علاوه بر سلیقه هنری مبتنی بر دانش مهندسی می باشد.به عبارت دیگر نورپردازی مدرن و هوشمند در ساختمان ها تلفیقی از هنر و دانش مهندسی می باشد.

نورپردازی نادرست نما ساختمان
انواع نورپردازی هوشمند ساختمان
نورپردازی در فروشگاه به 4 روش صورت می پذیرد:

توجه به رنگ وشدت نورها
هماهنگی رنگ نور ها با نما ساختمان
کاهش مصرف انرژی

میزان مصرف انرژی در نورپردازی ساختمان
نورپردازی انواع نمای ساختمان
نورپردازی نما روز به روز محبوبتر میشود و تولیدکنندگان در ارائه روشهای جدیدتر از یکدیگر پیشی میگیرند. درگذشته تنها کاربرد آن در روشن کردن مجسمهها و بناهای تاریخی بود ولیکن امروزه یک جزء جداییناپذیر هر سازه، نورپردازی آن است.
نورپردازی کامل نما
بهترین روش برای سازههای تاریخی فرهنگی. بدون دستکاری در ذات بنا هرآنچه که هست را به نمایش میگذارد. در عمل با استفاده از پروژکتورهای قرار گرفته بر روی پایه در اطراف بنا اجرا میشود. این شیوه اجرا به دلیل عبور نور از شیشههای بنا مناسب هتلها، مکانهای اداری و مسکونی نمیباشد.
نورپردازی منطقهای یا تاکیدی
اگر میخواهید بنا نقشی ماندگار در ذهن بیننده به جای بگذارد این نوع نورپردازی مهمترین نوری هست که باید از آن بهره ببرید. پنجرهها، ستونها و بالکنها مناطقی هستند که با تاکید بر روی آنها هارمونی کلی بنا به نمایش در میآید. نور تاکیدی یا منطقهای همانطور که از نامش پیداست بایستی یکی از جنبههای بنا را بیشتر از باقی به یاد مخاطب بیاورد. به عنوان مثال، با تاکید بر روی ستونهای ساختمان، بلندی و استحکام بنا را به مخاطب القا مینمایید. توان لامپهای بهکار رفته کم الی متوسط است و محل نصب عموما بر روی خود نما میباشد. میتوانید از وال واشرهای LED برای این منظور بهره ببرید.
نورپردازی با نئون انعطافپذیر
این نوع از نورپردازی با کمک ریسههای LED پلاستیکی و ضد آب قابل اجراست. در این تکنیک مرزهای قسمتهای مختلف بنا بهوسیله این ریسهها روشن میشود. با این کار ساختمان از فاصله دور مانند یک طرح سه بعدی در فضا به نظر میآید.
نورپردازی پسزمینه
یک روش هنری برای جدا کردن ساختمان از باقی صحنه نورپردازی پسزمینه ساختمان است. پسزمینه ممکن است شامل درختان یا هر چیز دیگری باشد، با نورپردازی جزیی از بنا و نورپردازی کامل پسزمینه، ساختمان از کل تصویر جدا میشود و مانند یک سایه از دور به نظر میرسد. این شکل از نورپردازی در سالنهای تئاتر و سینما بیشتر انجام گرفته است.
پرسش و پاسخ در حوزه نورپردازی بنای ساختمان
هزینه نورپردازی نمای ساختمان به چه صورت محاسبه میشود؟
هزینه نورپردازی نما ارتباط مستقیم با نوع طراحی و ایده پردازی دارد. بنابراین، براورد هزینه با توجه به تایید گزینههای طراحی توسط کارفرما و نیاز آن به دست میآید و هیچگاه نمیتوان از پیش هزینه ثابتی برای نورپردازی نما در نظر گرفت. اغلب شرکتهای نورپردازی به دلیل تولید محصولهای خاص و مشخص خود در روند طراحی نورپردازی سعی میکنند از محصولات خود استفاده نمایند تا به سود بیشتری دست پیدا کنند.
در نورپردازی ساختمانهای دو طبقه باید به چه مواردی توجه کرد؟
نورپردازی ساختمانهای دو طبقه میبایست مبتنی بر کاربری و کاربرد آن بنا صورت گیرد. بسیاری از ساختمانهای کم ارتفاع به عنوان گالری، رستوران و کافی شاپ مورد استفاده قرار میگیرند.
نورپردازی یک ویلا چگونه میتواند موجب افزایش زیبایی و کارایی آن شود؟
ویلاها ساختمانهایی هستند که اغلب دارای ایده و طراحیهای خاصی میباشند. توجه به المانها و ایده اصلی معماری معماری و نورپردازی در جهت مشخص نمودن آنها اهمیت زیادی دارد. از طرفی با توجه به کاربرد فضاهای مختلف، نورپردازی ویلا میتواند با ایجاد سناریو صورت گیرد.
چگونه میتوان از وجود فضاهای متعدد باز و نیمه باز ویلا به عنوان پتانسیلی برای نورپردازی استفاده کرد؟
وجود فضاهای نیمه باز، تراسها و روف گاردن باعث میشود تا نورپردازی نمای ویلا مبتنی بر این فضاها و به صورت کاربردی شکل گیرد و در طراحی نورپردازی کل تأثیر چشمگیری داشته باشد.